loading smulders
  • Besteed € 50 voor gratis verzending

  • Gratis retourneren binnen 60 dagen

  • Onze klanten geven ons een 9.1/10

Hulp & contact

Heb je vragen of opmerkingen? Onze klantenservice staat iedere werkdag voor je klaar.

Hulp nodig? Wij staan voor je klaar!

085 401 3772 (Werkdagen 09.00 tot 21.00)
klantenservice@smulderstextiel.nl Binnen 24 uur reactie
Specificaties
Maat
60x60 cm
Tijk
100% katoen-satijn
Vulling
100% Comfort-O-Bol met Tripleguard® behandeling
Navulbaar
Ja
Neksteun
Nee
Slaaphouding
  • Draaier
  • Zijslaper
  • Rugslaper
Stevigheid
Medium
Voorraad
Op voorraad
Wasvoorschrift
Wassen tot 60°C, geschikt voor de droger
Eigenschappen
  • Anti-allergie
  • Anti-huisstofmijt
Garantie
1 jaar garantie
Merk
Artikelgroep
Hoofdkussen
Breedte
60 cm
Lengte
60 cm
Vulgewicht
800 gram
Model
Punt
EAN Code
8714736514022
Meer tonen
veelgestelde vragen
  • Waarop baseer ik de stevigheid van een hoofdkussen?

    Dat baseer je op jouw slaaphouding en postuur. Een zacht kussen is relatief plat en daardoor geschikt voor rug- en buikslapers. Een medium kussen is de standaard wat voor veel mensen prima is. Het past het best bij zijslapers met een gemiddeld figuur. Een stevig kussen is volumineus en hoger. Met name geschikt voor zijslapers met een groter figuur. 

  • Maakt het qua kussen uit of ik op mijn rug, zij of buik slaap?

    Ja, een zijslaper heeft een hoger kussen nodig dan iemand die het liefst op de rug slaapt. Voor buikslapers is geen of een dun kussen met wat vulling de beste oplossing. Buikslapen met het gezicht naar de zijkant beknelt de nekwervels. Als je dan een te hoog hoofdkussen hebt, wordt dat nog verder versterkt en heb je ’s morgens eerder nekklachten of hoofdpijn. 

  • Wat kan ik doen tegen nekpijn en nekklachten?

    Nekpijn en nekklachten ontstaan vaak door een te dik of te dun hoofdkussen. Je rugwervels en nek liggen dan niet helemaal recht tijdens het slapen, wat voor beklemde zenuwen zorgt met nekklachten als gevolg. Kies op basis van je slaaphouding en postuur een geschikt hoofdkussen en geniet weer van een comfortabele slaap.  

  • Ik heb een huisstofmijt allergie, welk kussen past bij mij?

    Een synthetisch hoofdkussen is aan te raden voor mensen met een huisstofmijt allergie. Ook kapok is uitermate geschikt. Een synthetisch hoofkussen is wasbaar op hoge temperaturen, waardoor de mijt wordt gedood. De kapok vezels daarentegen hebben een wassen laagje waar de huisstofmijt niet van houdt en zich ook niet innestelt. 

  • Hoe onderhoud ik een hoofdkussen?

    Schud je hoofdkussen op en lucht het regelmatig. Opkloppen met de hand is aan te raden, gebruik geen mattenklopper. De vulling kan daardoor beschadigen. Elk kussen kan gewassen worden volgens de aanwijzingen op het waslabel. Bij normaal onderhoud is het wassen van een kussen echter niet noodzakelijk en aan te bevelen. Het is beter om een kussenbeschermer te gebruiken.

  • Wat is het nut van een kussenbeschermer?

    Een onbeschermd hoofdkussen is de perfecte leefomgeving voor bacteriën en huisstofmijt. Een kussenbeschermer houdt het hoofdkussen schoon en fris. Het absorbeert vocht en weert bacteriën en huisstofmijt. Daarnaast is een kussenbeschermer makkelijk wasbaar en verlengt het aanzienlijk de levensduur van het kussen.

  • Hoe vaak moet ik mijn hoofdkussen reinigen?

    Hoe meer je transpireert, hoe vaker dat nodig is. Bij hoofdkussens volstaat opschudden vaak al. Het is verder afhankelijk van de conditie van je slaapkamer. Hoe vochtiger de kamer, hoe vaker het hoofdkussen moet worden gewassen. Kussens reinig je vaker dan dekbedden, want we zweten meer via ons hoofd dan ons lichaam. Dons moet eens per jaar worden gestoomd. 

  • Waarom moet ik een hoofdkussen buiten luchten?

    Een mens verliest per nacht ongeveer een halve liter vocht. Veel daarvan verlies je via het hoofd en dat komt dus in je hoofdkussen terecht. Het luchten van het hoofdkussen is daarom belangrijk. Het vocht kan hierdoor verdampen, waardoor de vulling weer veerkrachtig en fris wordt.

  • Is een hoofdkussen in verschillende maten te bestellen?

    De standaard maat hoofdkussens is 60x70 cm. De kussenslopen in ons assortiment zijn tevens deze maat. We hebben echter ook andere maten, zoals de Amerikaanse standaardmaat 50x70 cm. Boxkussens zijn veelal 50x60 cm, maar door de hoge opstaande rand passen deze perfect in kussenslopen van 60x70 cm. Ons kleinste maatje kinderkussen is 40x60 cm.

  • Zijn de vlekken op mijn hoofdkussen te reinigen?

    Vlekken zijn lastig zelf te behandelen. Chemisch laten reinigen werkt het best en is het meest hygiënisch. Verwijder vuil en vlekken altijd direct van het oppervlak voordat je het kussen reinigt. Doe dat met lauw water en wat wasmiddel. Wrijf het in met een doek of zachte borstel. We adviseren een kussenbeschermer te gebruiken voor optimale bescherming van het kussen.

  • Zijn er hoofdkussens met verschillende warmteklassen?

    Nee, warmteklasse is een term die van toepassing is op dekbedden. Bij hoofdkussens is het ene materiaal luchtiger dan het andere doordat sommige materialen beter ventileren en vocht afdrijven. Wol, boekweit en dons zijn daar voorbeelden van. Een kussenbeschermer isoleert het hoofdkussen voor een koeler effect.

Polydaun Liv synthetisch medium hoofdkussen

Het Liv hoofdkussen van Polydaun is een comfortabel basic kussen met een medium stevigheid en is geschikt voor rug- en zijslapers met een gemiddeld gewicht. Het hoofdkussen is voorzien van een anti-allergische vulling met polyester vezels, die gedraaid zijn tot bolletjes. Deze bolletjes passen zich voortdurend aan de positie van je hoofd en nek aan, waardoor het hoofdkussen zich naar je hoofd vormt. Hierdoor biedt het kussen een comfortabele ondersteuning. Bovendien zorgt de gepatenteerde behandeling (Tripleguard®) ervoor dat bacteriën en schimmels na 24 uur voor 99% zijn verdwenen. Het hoofdkussen is hierdoor uitermate geschikt voor mensen met een huisstofmijtallergie.

Het hoofdkussen is uitgevoerd met een 100% jacquard geweven fijne katoenen tijk. Dit geeft net dat beetje extra luxe en voelt bovendien prettig aan. Het hoofdkussen heeft een traditioneel puntmodel en is eenvoudig te wassen en te drogen tot 40 graden Celsius. De tijk is voorzien van een ritssluiting waardoor je de hoeveelheid vulling zelf kunt bepalen.

Polydaun

Het Zweedse merk Polydaun heeft een ruim assortiment aan dekbedden en hoofdkussens. De producten variëren van een normaal hoofdkussen tot een anti-allergisch dekbed. Bij het maken van de dekbedden en hoofdkussens wordt gebruik gemaakt van verschillende materialen en technieken, waardoor je heerlijk kunt slapen!

Hoofdkussen

Of je nu een zacht, medium of stevig hoofdkussen zoekt, in ons assortiment vind je het beste hoofdkussen voor jou! Voor rug-, buik- en zijslapers hebben wij ruime keuze uit meerdere hoofdkussens met diverse soorten vulling en mate van stevigheid.

anderen bekeken ook
Silvana Mijn Eerste synthetisch zacht kinderkussen
34,95
De Witte Lietaer Ducky donzen medium hoofdkussen
99,95
Polydaun Waldkrone Linderhof synthetisch medium hoofdkussen
24,95
De Witte Lietaer Dream synthetisch zacht hoofdkussen
49,95
Polydaun Kalmar traagschuim medium hoofdkussen
42,95
Polydaun Lotus synthetisch dekbed
99,95
Polydaun Liv synthetisch medium hoofdkussen
Polydaun Liv synthetisch medium hoofdkussen
Polydaun Liv synthetisch medium hoofdkussen
27,95
Vóór 13.00 uur besteld,
vanavond in huis!
Of kies je bezorgmoment.
Gratis verzending in Nederland