loading smulders
Garantie
2 jaar garantie
Vulling
Synthetisch
Seizoen
4-seizoenen
Warmteklasse
Warmteklasse 2 en 3, samen warmteklasse 1
Maat
Prijs
119,95
Levertijd
Vóór 13.00 uur besteld,
vanavond in huis!
Of kies je bezorgmoment.
Gratis verzending in Nederland
Vóór 13.00 uur besteld,
vanavond in huis!
Of kies je bezorgmoment.
Gratis verzending in Nederland
  • Besteed € 50 voor gratis verzending

  • Gratis retourneren binnen 60 dagen

  • Onze klanten geven ons een 9.1/10

Hulp & contact

Heb je vragen of opmerkingen? Onze klantenservice staat iedere werkdag voor je klaar.

Hulp nodig? Wij staan voor je klaar!

085 401 3772 (Werkdagen 09.00 tot 21.00)
klantenservice@smulderstextiel.nl Binnen 24 uur reactie
Specificaties
Eigenschappen
Anti-allergie
Maat
Peuter (120x150 cm)
Tijk
100% percale katoen
Vulling
100% 3D-Polarsoft Plus®
Seizoen
4-seizoenen
Warmteklasse
Warmteklasse 2 en 3, samen warmteklasse 1
Voorraad
Op voorraad
Wasvoorschrift
Wassen tot 60°C, geschikt voor de droger
Garantie
2 jaar garantie
Merk
Artikelgroep
Dekbed
Breedte
120 cm
Lengte
150 cm
Vulgewicht
630 + 450 gram
Model
Carré, doorgestikt
EAN Code
8717874010340
Meer tonen
veelgestelde vragen
  • Welke maat kinderdekbed moet ik kiezen?

    Dat ligt geheel aan het maat bed van je kind. Zo is er een kinderdekbed voor een ledikant (100x135 cm) of peuter bed (120x150 cm). Het grootste kinderdekbed is 140x200 cm en heeft dezelfde afmeting als een 1-persoons dekbed. Een 1-persoons dekbed is hierdoor ook zeker geschikt als kinderdekbed.

  • Welke warmteklasse heb ik nodig?

    Er zijn vier warmteklassen. Klasse 4 (zomer) is voor warme zomermaanden. Klasse 3 (lente/herfst) is iets warmer en ideaal voor de lente en nazomer of als de slaapkamer altijd warm is. Klasse 2 (winter) is bij de meeste mensen favoriet en qua warmte-isolatie geschikt voor slaapkamers die het hele jaar door gematigd zijn. Klasse 1 (winter plus) dekbedden hebben een zeer hoge warmte-isolatie en daardoor extra warm, ideaal voor de koudste maanden.

  • Wat houdt het vulgewicht in?

    Het vulgewicht zegt iets over het gewicht van het kinderdekbed. Soms is dit per vierkante meter en soms is dit het totaalgewicht. Wil je het vulgewicht vergelijken? Houd dan rekening met het feit dat alle soorten en kwaliteiten vullingen andere specificaties en isolatiewaarden hebben. Vergelijk daarom enkel kinderdekbedden met dezelfde soort vulling.

  • Mijn kind heeft huisstofmijt allergie, welk kinderdekbed kies ik?

    Wanneer je kind gevoelig of allergisch is voor huisstofmijt, kun je het beste kiezen voor een kinderdekbed met een synthetische of donzen vulling. Synthetische dekbedden hebben vaak uitstekende anti-allergene eigenschappen en zijn wasbaar op hoge temperaturen. Donzen dekbedden hebben een vochtabsorberende werking, waardoor het geen favoriete plek is voor huisstofmijt. Zij verblijven graag op vochtige plekken.

  • Hoe onderhoud ik een kinderdekbed?

    Ieder kinderdekbed heeft een andere manier van onderhoud nodig. Soms is het wasbaar, soms dien je het naar de stomerij te brengen. Het dagelijks opschudden en met regelmaat luchten is over het algemeen al voldoende.

  • Hoe werkt een 4-seizoenen dekbed?

    Een 4-seizoenen dekbed bestaat uit twee dekbedden: een herfstdeel en een zomerdeel. Je kunt ze los van elkaar gebruiken voor de lente, zomer en herfst. Er zitten drukknoppen of een ritssluiting in de hoeken en langs de rand van de dekbedden. Daarmee voeg je de twee dekbedden samen waardoor je een dekbed krijgt dat extra warmte biedt in de wintermaanden. 

  • Waarom zou ik een dekbed buiten luchten?

    Dekbedden nemen vocht op, waardoor het aangeraden is om je dekbed regelmatig buiten te luchten. Het vocht kan hierdoor verdampen, wat ten goede komt aan de kwaliteit en levensduur van het dekbed. Let op bij een donzen dekbed dat je het niet in de felle zon plaatst, dat is niet goed voor het dons.

  • Is zelf wassen van het dekbed aan te raden?

    Tegenwoordig zijn er dekbedden waarop staat dat het thuis gewassen kan worden. De praktijk wijst uit dat wassen met de thuis-wasmachine niet goed is door een tekort aan geschikte wasprogramma’s. Professionele wasserettes beschikken wel over deze programma's waardoor het wassen moeiteloos verloopt. 

  • Hoe vaak moet ik mijn dekbed reinigen?

    Laat per jaar één keer je dekbed professioneel reinigen. Het is ook goed om het dekbed te laten reinigen voordat je het opbergt in verband met een warmer of kouder seizoen. Alle bacteriën en huisstofmijt zijn dan uit het dekbed, waarmee je nare luchtjes helpt voorkomen.

  • Waarom moet ik mijn dekbed laten reinigen?

    Tijdens het slapen verlies je veel vocht, wel een kwart tot een halve liter. Het dekbed absorbeert dat en daardoor klit de vulling samen. Na verloop van tijd vermindert daardoor het isolatievermogen van het dekbed. Laat je het professioneel reinigen, dan zorg je ervoor dat de oude veerkracht en warmte isolatie weer terugkomt. Bovendien wordt huisstofmijt gedood.

Polydaun Pimpernel synthetisch 4-seizoenen kinderdekbed

Het Polydaun Pimpernel kinderdekbed is speciaal ontwikkeld voor het ledikantje of peuterbed en is ieder seizoen te gebruiken. Het dekbed bestaat namelijk uit een deel met warmteklasse 2 (winter) en een deel met warmteklasse 3 (lente/herfst). Door middel van handige drukknopen kun je de delen aan elkaar koppelen. Zo ontstaat er een heerlijk warm dekbed met warmteklasse 1 (winter plus).

De vulling is gemaakt van gepatenteerde 3D holle polyester vezel in combinatie met viscose (3D-Polarsoft® Plus). Deze luchtige synthetische materialen zorgen ervoor dat vocht snel wordt opgenomen en afgevoerd. Het laat extra lucht en warmte goed door, waardoor warmtestuwing wordt tegengegaan. Je kindje zal hierdoor veilig doorslapen. Bovendien is deze vulling stofvrij, hygiënisch en anti-allergisch. De tijk van het dekbed is gemaakt van 100% percale katoen. Het kinderdekbed heeft een carré model en kan in de machine worden gewassen, volgens de instructies op het waslabel.

Polydaun

Het Zweedse merk Polydaun heeft een ruim assortiment aan dekbedden en hoofdkussens. De producten variëren van een normaal hoofdkussen tot een anti-allergisch dekbed. Bij het maken van de dekbedden en hoofdkussens wordt gebruik gemaakt van verschillende materialen en technieken, waardoor je heerlijk kunt slapen!

Dekbed

Een omhulsel van zeer dicht geweven stof waar je onder slaapt, heet een dekbed. In het omhulsel zit een vulling van bijvoorbeeld dons, synthetisch materiaal of wol. Het materiaal wordt op zijn plek gehouden door blokken dicht te stikken of het geheel van tussenschotten te voorzien. Om een dekbed gaat een dekbedovertrek

anderen bekeken ook
Snoozing Rhodos katoenen 4-seizoenen kinderdekbed
79,95
Snoozing Innsbruck zijden zomer kinderdekbed
59,95
Snoozing Texel wollen kinderdekbed
89,95
Snoozing Lienz synthetisch kinderdekbed
54,95
Snoozing Graz synthetisch kinderdekbed
44,95
Snoozing Kreta katoenen zomer kinderdekbed
34,95
Polydaun Pimpernel synthetisch 4-seizoenen kinderdekbed
Polydaun Pimpernel synthetisch 4-seizoenen kinderdekbed
Polydaun Pimpernel synthetisch 4-seizoenen kinderdekbed
119,95
Vóór 13.00 uur besteld,
vanavond in huis!
Of kies je bezorgmoment.
Gratis verzending in Nederland