Om het gehele jaar door comfortabel te slapen dien je hier en daar wat kleine aanpassingen te doen zodra een nieuw seizoen zich aandient. Wil jij graag weten waar je op kan letten en hoe je in een handomdraai jouw slaapcomfort verbetert? Lees dan snel verder!
Lente – Herfst
We kunnen de twee seizoenen lente en herfst betreft het beddengoed wel samen pakken. In beide jaargetijden kan de temperatuur sterk wisselen, van kille, koude nachten tot klammige avonden waar je echt je draai niet kunt vinden. In zowel de lente als de herfst kunnen we stellen dat werken in laagjes het beste werkt. Is het te warm, dan haal je een laagje weg, tref je een koudere nacht dan voeg je een laagje toe voor meer comfort.
Dekbedovertrek advies
In het voor- en najaar zijn materialen als katoen en percale katoen ideaal. Het zijn goed ademende stoffen en ze bieden een uitstekende vochtregulatie. Denk aan mooie katoenen dekbedovertrekken of een exemplaar van stevig percale katoen.

Dekbed advies
Beide seizoenen kennen sterke temperatuurswisselingen, soms kan het nog flink fris zijn en met name in de lente bestaat de kans nog op vorst. In het najaar kunnen de nachten nog aardig warm zijn tot klam en plakkerig aan toe. Een fijn dekbed dat op deze temperatuurswisselingen inspeelt is hierbij een must. Denk aan een handig 4-seizoenendekbed, waarbij je alleen het lente/herfst deel gebruikt. Of kies een goed ademend enkel dekbed, met een vulmateriaal van bijvoorbeeld dons, Tencel of een synthetische vulling. Let hierbij op de warmteklasse, een warmteklasse 3 is passend voor het voor- en najaar.
Zomer
De zomer is voor velen hét seizoen waar het hele jaar naar uitgekeken wordt, het favoriete seizoen waar de dagen lang zijn en de nachten kort. Daarbij komen we direct tot het (misschien wel enige) minpunt van de zomer: slapen. De zon gaat pas laat onder en bij warme dagen koelt het niet tot nauwelijks af. Slapen in een warme kamer is eigenlijk geen optie, laat staan wanneer je beddengoed ook niet zomerproof is. Puffen, draaien, woelen en zweten zorgt voor onderbroken nachten. Wat kan je het beste doen voor een goede, zomerse nachtrust?


Dekbedovertrek advies
Kies voor luchtige, soepele materialen om onder te slapen. Denk hierbij aan katoen, linnen, Tencel of bamboe. Een dekbedovertrek gemaakt van één van deze materialen zal ervoor zorgen dat vocht snel wordt afgedreven en je lichaamstemperatuur constant blijft.
Dekbed advies
Speciaal voor de zomermaanden zijn er zomerdekbedden verkrijgbaar. Luchtige, lichtgewicht dekbedden die beschikken over een goed ademende en vochtregulerende vulling. Met name het materiaal bamboe wordt veel gebruikt voor zomerdekbedden, maar ook katoen en dons zijn geschikt voor een licht en luchtig dekbed voor een comfortabele nachtrust in de zomer.


Extra kussenslopen
Tijdens de zomer zal je meer transpireren, een set extra kussenslopen is een aanrader om in huis te hebben. Zo verschoon je snel en gemakkelijk je kussenslopen voor een frisse nachtrust. Voor het behoud van je hoofdkussen is het ook handig om een kussenbeschermer of molton te gebruiken. Het houdt het hoofdkussen droog en fris, je bent hierdoor verzekerd van een langere levensduur van je hoofdkussen.
Winter
Na warme nachten en een aanloopje richting de kou in het najaar is het wederom tijd om het beddengoed aan te passen. De warme stoffen komen weer tevoorschijn en ook wordt er weer gewerkt met laagjes. Een plaid, een sprei of misschien wel een extra deken voor meer warmte en comfort.
Dekbedovertrek advies
Een materiaal dat echt aansluit bij de winter is flanel. Het is een warm, zacht materiaal dat de warmte goed vasthoudt, maar tegelijkertijd ook goed ademt voor een comfortabele nachtrust. Een dekbedovertrek van flanel is voor de winter echt een aanrader.
Dekbed advies
In de winter zijn de nachten een stuk kouder, de temperatuur overdag is al kil maar in de nacht zakt het vaak weg tot of onder het vriespunt. Een winterdekbed met een goede, volle vulling houdt je tijdens de koude nachten warm en comfortabel. Er zijn verschillende warmteklassen, voor de winter kan je het best de focus leggen op warmteklasse 1 of 2. Vulmaterialen als dons, wol of een synthetische samenstelling zijn goed warmteregulerend. Een 4-seizoenendekbed is overigens ook een goede optie, door beide delen aan elkaar te bevestigen geniet je van een warm, dik winterdekbed.

Een plaid of sprei
Koude voeten is in de winter een grote ergernis. Een plaid of sprei aan het voeteneind van je bed kan voor extra comfort zorgen. Daarnaast is een sprei of plaid ook een mooie sfeervolle toevoeging in jouw winterse slaapkamerinterieur. Overdag maak je je bed keurig op met de sprei en in de avond biedt het je extra warmte; koude voeten zijn op deze manier verleden tijd!
Ben je al klaar voor het nieuwe seizoen?
Deze handige tips helpen je met het klaarmaken van je slaapkamer, ben jij al klaar voor het komende jaargetijde? Is jouw dekbed al lenteproof of moet je nog wat nieuwe items aanschaffen? Bekijk onze nieuwe collectie dekbedovertrekken, doe eens de keuzehulp voor een goed advies en maak je keuze!
