De leukste herfstdecoratie ideeën voor in huis!

De leukste herfstdecoratie ideeën voor in huis!

De dagen worden weer korter, het is langer donker en buiten wordt het fris; het is herfst! Tijd om het in de woon- en slaapkamer eens lekker gezellig te maken. Tijdens de herfstvakantie heb je daar natuurlijk voldoende tijd voor. Wij gingen voor je op zoek naar een aantal leuke herfstdecoraties en ideeën voor in huis!

1. Letters van kastanjes

De herfst is natuurlijk een mooi seizoen om een wandeling door het bos te maken. Verzamel tijdens de boswandeling kastanjes die van de bomen zijn gevallen en maak hier iets moois van. Creëer bijvoorbeeld letters door de kastanjes aan elkaar te rijgen op ijzerdraad. Op die manier kun je leuke woorden vormen en deze gebruiken ter decoratie in de slaapkamer of woonkamer.

2. Herfstslinger

Las een creatieve middag in. Pak een schaar, verschillende kleuren vilt, naald en draad. Knip verschillende soorten blaadjes uit diverse kleuren vilt en rijg deze blaadjes aan elkaar met behulp van  naald en draad. Maak er een kleurrijke slinger van en hang deze boven je bed of bijvoorbeeld aan de schouw in de woonkamer. Op en top herfst!

3. Stolp met herfstdecoratie

Met een stolp kun je vele kanten op. Leg je mooiste herfststukjes uit het bos onder deze stolp. Je kunt kiezen voor potpourri, kastanjes, dennenappels of gedroogde bladeren. Bovendien kun je de stolp ook gebruiken voor andere seizoenen. Dus ben je na een paar weken je herfstdecoratie beu? Leg er dan andere decoraties onder.

4. Sprankelende herfst

Kleuren als bruin, beige en goud zorgen ook voor een warme sfeer in huis. Neem een stuk of tien kunstbladeren en smeer deze in met lijm. Besprenkel de bladeren met gouden, bruine en beige glitters. Laat het drogen en steek daarna een gaatje in elk blad en haal er een touwtje door. Vervolgens kun je leuke lijnen of slingers maken met deze schitterende herfstbladeren. Al zin in de winter? Kies dan voor witte glitters of spuit de bladeren in met sneeuwspray.

 

5. Gezellige kaarsjes

Kaarsen en verlichting doen het altijd goed tijdens de donkere dagen. Neem een lichtslinger met kleine lichtjes en wikkel dit rond mooie herfsttakken. Of hang een lichtslinger met lampionnetjes boven je bed. Hiermee krijgt de ruimte gelijk sfeer en warmte. Wil je liever echte kaarsjes? Kies dan voor een aantal glazen potten met een ruime opening. Zet in elke pot een waxinelichtje in een klein glaasje en vul de pot rondom het glaasje met herfstdecoratie, zoals potpourri, eikels of kleine dennenappeltjes. Zo haal je de warmte in huis.

6. Versier en beschilder pompoenen

Pompoenen mogen natuurlijk niet ontbreken tijdens de herfst. Wat je allemaal met pompoenen kunt doen? Hol de pompoen uit en en snijd er leuke figuren in snijden. Maak bijvoorbeeld een klassieke Halloween pompoen met een simpel patroon van uitgesneden driehoekjes en een mond. Dit klassieke patroon is eenvoudig te maken en herkenbaar voor iedereen. Wil je het liever iets creatiever aanpakken? Maak chique decoratieve pompoenen door er enkel gaatjes of sierlijke figuren in te snijden. Dit kan gemakkelijk met een boor. Heb je een specifiek patroon in gedachten? Met behulp van punaises of tape kun je eerst het patroon op de pompoen uittekenen alvorens je begint met uitsnijden. Zo kun je heel precies te werk gaan. Als je de pompoen hebt uitgehold en uitgesneden is hij bijna klaar, er moet alleen nog verlichting in. Je kant er een lampje of waxinelichtje in plaatsen. Een waxinelichtje geeft het mooiste effect. Zet de pompoen op een mooie plaats, steek als het donker is het kaarsje aan en griezelen maar. Wil je het over een hele ander boeg gooien? Maak dan van de pompoenen een waar kunstwerk! Beschilder de pompoenen in verschillende kleuren, zo vormen ze ware eyecatchers in huis.

7. Breng herfstkleuren in de slaapkamer

In de herfst veranderen de bladeren aan de bomen van kleur. Dit kleurverschil zien we ook terug in onze najaarscollecties. Frisse, zomerse keuren veranderen in diep groen, warm geel en knus oranje tot sfeervol rood en landelijk bruin. De nieuwe dekbedovertrekken stralen warmte en knusheid uit. Laat je inspireren en haal de herfstkleuren in huis.

 

8. Kruip lekker weg onder fijne plaids

Nu het ’s avonds vroeg donker wordt en snel afkoelt wil je het in huis warm en knus hebben. Plaids zijn niet meer weg te denken uit ons interieur! Met minimale inspanning voeg je met een plaid toch kleur en sfeer toe aan jouw inrichting en maak je jouw huis herfstproof. Kruip lekker weg onder een fijne plaid, maar ook wanneer je geen koukleum bent kan een plaid erg sfeervol zijn in jouw woon- of slaapkamer. Kies voor een plaid gemaakt van zachte fake fur of ga voor een strakke print. Wij delen onze favoriete plaids.

En is jouw huis al herfstproof? 

Vorig artikel
Wollen beddengoed
Volgend artikel
Polydaun hoofdkussen