Dit zijn de slaapkamertrends voor 2019!

Dit zijn de slaapkamertrends voor 2019!

Wat kun je verwachten op het gebied van slaapkamer interieurs in 2019? Welke kleuren staan dit jaar centraal en welke materialen worden veelal gebruikt? Als je benieuwd bent naar de laatste trends en belangrijkste must-haves voor 2019, lees dan snel verder!

Warme kleurtinten

Dit jaar zijn de kleurcombinaties meer uitgesproken. De kleuren zijn te herleiden naar elementen van de natuur; water, vuur en aarde. Daarnaast spelen ook verschillende culturen een centrale rol. Nieuw zijn de kleuren auberginepaars, chilirood, currygeel, indigoblauw, donkergroen, pasteltinten zoals oudroze en diverse beigetinten. Vooral paars is een echte nieuwkomer in ons slaapkamer interieur. Ook warme beigetinten en terra-kleuren zijn weer helemaal terug van weggeweest. De Flexa kleur (verfmerk) van 2019 is Spiced Honey, een warme amberkleurige tint, geïnspireerd op honing.

Stoere materialen

Robuuste en natuurlijke materialen als leer, gekleurd glas, messing en marmer in combinatie met velourse stoffen en goudaccenten zijn helemaal hip. 2019 wordt bovendien het jaar van glamour en metallic. Goudaccenten en metallic kleuren komen op allerlei manieren naar voren. Door middel van beddengoed, behang of accessoires, alles is mogelijk.

Urban Jungle blijft

Groen, groen en nog eens groen. Planten en bloemen vormen de basis in ons interieur, zo ook in de slaapkamer. In 2019 blijft de Urban Jungle nog een belangrijke interieurstijl waarbij groen en planten de boventoon voeren.

Nieuw: Boutique Chic

De woontrend Boutique Chic is he-le-maal van nu! Deze luxe interieurstijl is een mix van modern design met klassieke elementen en een tikkeltje exotisch. Fluweel, marmer, goud accenten en intense kleuren als nachtblauw, emerald groen en okergoud vormen de basis voor deze woonstijl. Voor deze slaapkamerlook moet je lef tonen. Verf je slaapkamerwand in een diepe, intense kleur, hul je beddengoed in een warme kleur als okergeel of aubergine, leg een fluweelzachte plaid op je bed en maak het af met subtiele goudtinten.

Opkomend: Color Blocking

Een andere opkomende trend is Color Blocking. Bij deze trend combineer je contrasterende, felle kleuren tot gedurfde combinaties. Ga los met een dekbedovertrek met fel gekleurde vlakken en verf je slaapkamerwand in een heftig kleurtje. Wil je het toch liever iets rustiger aan doen? Kies dan voor een dekbedovertrek in één felle kleur of in combinatie met wit. Maar voor Colour Blocking geldt wel: hoe meer contrast, hoe beter!

 

Welke (kleur)trend voor 2019 is jouw favoriet?

Vorig artikel
Gamen in bed
Volgend artikel
Trein dekbedovertrek