8 tips tegen de kou

8 tips tegen de kou

Wanneer de temperatuur onder het vriespunt daalt en de eerste sneeuw buiten valt, wil jij natuurlijk het liefste onder de warme dekens kruipen. Maar brrr… je slaapkamer is ook al zo koud. What to do? Met deze 8 tips tegen de kou krijg jij het weer lekker warm!

Tip 1 – Zet de kachel wat lager

Het is misschien verleidelijk om de kachel juist hoger te zetten, maar slim is het niet. De ideale slaaptemperatuur ligt namelijk rond de 18 graden. Gooi je de kachel omhoog, dan slaap je onrustiger doordat je meer kunt gaan zweten. Bovendien krijg je dan droge lucht, waardoor je last krijgt van je mond en je ogen. Zet de kachel dus gewoon wat lager en blijf lekker warm met onze tips.

Tip 2 – In pyjama

Ook al kent naakt slapen zo zijn voordelen, in de winter is het toch best koud. Trek dus gewoon lekker een pyjama of nachtjapon aan! Met lange mouwen en een lange pyjamabroek is het helemaal lekker slapen tijdens die koude nachten. Ook als je graag slaapt met je armen boven de lakens.

Tip 3 – Met een kruik het bed in

Wanneer jij in je bed kruipt, voelen die warme dekens eigenlijk helemaal niet zo warm. Je bed is zelfs gewoon koud! Dit komt omdat jouw bed nog niet is opgewarmd. Gelukkig weet oma raad en heeft ze vast nog ergens een kruik liggen. Vul de kruik met warm water, leg het een half uurtje voordat je gaat slapen in bed onder dekens en kruip later in een lekker warm bedje. Ook een optie is een elektrische deken of een hippe warmwaterzak.

Tip 4 – Slofjes aan

Last van koude voeten? Doe dan lekker je slofjes aan! Met sokken aan slapen worden je voeten namelijk snel warm en blijven ook warm, zelfs als je even je tenen onderuit de dekens stopt. Natuurlijk wil je het liefste warme voeten zowel in als uit bed. Leg daarvoor een zacht kleedje op de grond of zet pantoffels naast je bed voor als je bijvoorbeeld even naar het toilet moet ’s nachts.

Tip 5 – Ga voor warm en zacht flanel

Flanel is een heerlijke zachte en warme stof die de koude wintermaanden net wat warmer maken. Of het nu gaat om de klassieke flanellen pyjama’s, flanellen (hoes)lakens of een heerlijk warm flanellen dekbedovertrek: jouw bed wordt een stuk warmer met beddengoed van flanel! Ideaal voor in de winter of voor mensen die het snel koud hebben.

Tip 6 – Een extra dekentje voor extra warmte

Nog wat extra warmte nodig? Ga dan voor een extra dekentje of sprei voor op bed. Dit geeft misschien net dat beetje extra warmte dat je mist. Ook plaids zijn erg fijn in de winter. Een zachte plaid van bijvoorbeeld fleece leent zich uitstekend om lekker onder weg te kruipen op de bank, bij de haard of in bed.

Tip 7 – Trek je badjas aan

Lig je net heerlijk warm in bed, moet je er weer uit! Gelukkig liggen je pantoffels al gereed (zie tip 4), maar zelfs met pyjama is het best fris in je slaapkamer. Duik dus gewoon in je badjas en houd je lichaam aangenaam warm. Tegenwoordig zijn er ook heerlijke warme fleece badjassen met leuke prints: comfortabel, warm en trendy!

Tip 8 – Onder een winter dekbed

Kun je het na deze tips nog steeds maar niet warm krijgen onder de dekens ’s nachts? Grote kans dat je onder een voor jou te koud dekbed slaapt. Elk dekbed heeft namelijk een bepaalde warmteklasse en sommige zijn ideaal voor de zomer of lente/herfst en andere juist perfect voor de winter. Check dus even de warmteklasse en geniet van een heerlijk warme nachtrust onder een winter dekbed met warmteklasse 2 (warm) of warmteklasse 1 (extra warm). Ook kan je kiezen voor een 4-seizoenen dekbed. Dit soort dekbed met losse onderdelen kun je heel het jaar door gebruiken en vormen samen, aan elkaar geknoopt of geritst, een heerlijk warm winter dekbed met warmteklasse 1. Ligt jouw partner juist te zweten in bed? Dan is een partnerdekbed, waarbij jullie allebei een andere warmteklasse kunnen bepalen, een goede optie.

Met deze 8 tips tegen de kou doorsta jij zeker elke winterse temperatuur!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Vorig artikel
Volgend artikel
Wat is de juiste slaaphouding?