12 vieze redenen om direct je bed te verschonen

12 vieze redenen om direct je bed te verschonen

Niemand houdt van viezigheid en al helemaal niet tussen de lakens. Heb jij al een tijdje je beddengoed niet gewassen? Zeker weten dat je na het lezen van deze 12 vieze redenen direct je bed gaat verschonen!

Waarom je nu jouw bed moet verschonen!

Bacteriën, schimmels, vuil, stof en ook ieniemienie beestjes zijn echt overal in huis. Op je tafel, de deurkrukken, plankjes, het aanrecht, de vloer, echt overal! Je zou er toch spontaan smetvrees van krijgen. Ook in bed is het meestal supersmerig. Regelmatig je bed verschonen is daarom belangrijk voor je gezondheid en hygiëne. Haalt dat je nog niet over de streep? Lees dan zeker onderstaande vieze redenen om nu direct je bed te verschonen.

1 – Je slaapt in je eigen zweet…

Jawel, ook tijdens je slaap zweet je. Gemiddeld verlies je zelfs zo’n halve liter vocht per nacht (en sommige mensen tot zelfs 2 liter 😮 )! Het voordeel: je verbrandt een boel calorieën in je slaap. Het nadeel: je ligt in je eigen zweet te slapen.

2 – … en speeksel

Word je weleens wakker op een natte vlek? Grote kans dat je kwijlt tijdens je slaap en daar slaap je dan dus in. Oké, die speekselvlek is misschien van jezelf, maar toch.

3 – Je ligt tussen de make-up vlekken

Ben je weer eens vergeten je make-up eraf te halen voor het slapen gaan? Grote kans dat je dan slaapt tussen de make-up vlekken en eerlijk is eerlijk, fris is het niet.

4 – Je krijgt er puistjes van

En dat komt niet alleen door die dikke laag foundation, waar je mee in slaap viel. Als je niet wekelijks je kussensloop verschoont, wordt de sloop steeds vuiler en dit kan de huid gaan irriteren. Het resultaat: rode bultjes en puistjes.

5 – Je slaapt tussen de dode huidcellen en vetten

Het is een vies idee, maar je slaapt toch echt tussen je eigen dode huidcellen en haar- en huidvetten.

6 – Broeinest voor bacteriën en schimmels

Jouw lekkere warme bed is niet alleen heerlijk voor jou om in te slapen. Ook bacteriën en schimmels kruipen maar al te graag tussen jouw lakens. Niet heel hygiënisch dus.

7 – Je wordt eerder ziek

Aangezien in je beddengoed heel wat bacteriën en schimmels leven (blijft een vies idee), is het heel slim om wekelijks je beddengoed te verschonen. Hoe langer je wacht, hoe meer bacteriën en hoe groter de kans is om ziek te worden.

8 – Overal haar

Terwijl jij heerlijk met je hoofd woelt over je kussen, lig je ook te woelen tussen je haren. Elke nacht verlies je namelijk een handjevol haren en deze verdwijnen dan tussen de lakens. Je hoeft je overigens niet druk te maken om dit nachtelijk haarverlies. Je wordt echt niet opeens kaal van een nachtje slaap.

9 – Tussen de lichaamssappen..

Natuurlijk zijn jullie weleens intiem tussen de lakens en dat is alleen maar fijn! Wat niet fijn is, zijn echter die vlekken van lichaamssappen waar je op slaapt.

10 – Je ademt roos in

Professor Philip Tierno Jr. van de New York University’s Langone Medical Center benadrukt in een artikel van Vice nog een keer het belang van schone lakens. Volgens hem verliezen we namelijk naast haar en dode huidcellen ook roos. En dit ademen we in tijdens ons dutje. Niet echt prettig.

11 – Huisstofmijt als bedpartner

Dacht jij alleen te slapen? Nee hoor! Je ligt lekker te ronken met zo’n twee miljoen huisstofmijten tussen de dekens. Deze minuscule beestjes doen je waarschijnlijk niets, maar je kan wel flink last krijgen van allergieën. Regelmatig wassen helpen de klachten te verminderen of zelfs geheel te laten verdwijnen!

12 – Je rolt door poep

Tierno vertelde in een interview met Women’s Health dat we in bed eigenlijk gewoon in poep rollen. Iew! Hoe dat precies zit, geen idee. Wat wij wel weten is: hoe minder je je beddengoed wast, hoe langer je in deze brei van onsmakelijkheden slaapt.

Dus ziet jouw beddengoed er schoon uit? Think again! Eigenlijk lig je gewoon te slapen in je eigen zweet, make-up vlekken, roos, dode huidcellen, huisstofmijt, poepresten en lichaamssappen.. Tijd om nu direct het bed te verschonen. Dit hoeft overigens niet elke dag hoor, maar wel minimaal één keer per week.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Vorig artikel
Volgend artikel