Zomerdekbed: ideaal voor de warme maanden

Zomerdekbed: ideaal voor de warme maanden

Zomerdekbedden - Informatie, advies en aanbod

De zomer is nu echt begonnen! We zien het zonnetje weer stralen en het KNMI voorspelt voor vandaag zelfs tropische temperaturen. Dat wordt hopelijk heerlijk genieten van warme temperaturen de komende maanden. Maar pas op; tijdens de komende zomer kan het weer behoorlijk zweten zijn onder je huidige dekbed en dat staat een prettige nachtrust in de weg. Tijd dus voor een summer upgrade!

Wat is een zomerdekbed?

Een zomerdekbed is een licht en luchtig dekbed dat speciaal geschikt is voor de warme zomermaanden. Het zomerdekbed heeft de laagste warmteklasse (4) en is vaak slechts 2 tot 3,4 cm dik (of eerder gezegd dun). Ook is de vulling en tijk goed ventilerend, ademend en sterk vochtabsorberend.  Door deze eigenschappen voelt het overtrek extra koel aan. Ideaal voor tijdens zwoele zomernachten!

Bekijk: ons assortiment zomerdekbedden »

Zijn 4 seizoenen dekbedden ook geschikt voor in de zomer?

Natuurlijk kan ook een 4 seizoenen dekbed gebruikt worden in de zomer. Zo’n dekbed noemen we niet voor niets een ‘4 seizoenen dekbed’. Door de verschillende lagen dekbedden met verschillende warmteklassen is het elk seizoen prettig warm. In de winter gebruik je bijvoorbeeld gewoon alle dekbeddelen en in de herfst pak je misschien enkel het dikke deel. Ook hebben 4 seizoenen dekbedden uit een speciale zomer laag, waaronder je lekker koel kunt wegdromen. Wel is het dan even nodig om de andere dikkere laag (of lagen) weer op te bergen. Gelukkig hebben wij van Smulderstextiel.nl ook daarvoor handige tips.

Lees: 8 tips voor het opbergen van je beddengoed »

Hulp nodig bij het kiezen van een zomerdekbed?

Twijfel je nog of weet je niet goed welk dekbed bij jou past? Wij geven je graag advies. Wil je bijvoorbeeld weten welke vulling je moet kiezen of weet je niet zeker welke maat je nodig hebt? Alle informatie is hier verzameld.

Lees: Hoe kies ik een dekbed dat bij mij past? »

Geniet van de zomer!

 

Bewaren

Vorig artikel
Dromen blinden eigenlijk ook?
Volgend artikel
Snoozen: wel of niet doen?